Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфата загрява

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфата загрява

Здравейте колеги,
    имам проблем - алфата (166 2,4JTD 136hp) загрява като стоя в задръстванията. Ако е извън градско си държи 90C Последния път беше вдигнала малко над 100C и слезнах да проверя дали въртят перките, но не въртяха. Довечера ще я закача с FiatEcuScan там май имаше да се тестват перките дали въртят въобще. Четох, че проблема може да е датчика. Къде се намира този датчик и как се тества ?
    Мерси

166

Колега,нормално е загряването на 1-скорост вентилаторите започват да въртят на 98гр.,а 2-ра 108гр.
    Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от zumitaka Покажи съобщение
      Здравейте колеги,
      имам проблем - алфата (166 2,4JTD 136hp) загрява като стоя в задръстванията. Ако е извън градско си държи 90C Последния път беше вдигнала малко над 100C и слезнах да проверя дали въртят перките, но не въртяха. Довечера ще я закача с FiatEcuScan там май имаше да се тестват перките дали въртят въобще. Четох, че проблема може да е датчика. Къде се намира този датчик и как се тества ?
      Мерси
      Датчикът е на термостата.Закачаш диагностиката и гледаш температурата от там и в същото време буташ един термометър в разширителния съд и гледаш какво показва или с ИЧтермометър мериш на корпуса на термостата и сверяваш показанията.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
        Колега,нормално е загряването на 1-скорост вентилаторите започват да въртят на 98гр.,а 2-ра 108гр.
        това къде го видя това не е бензин бе, а дизел и перките се пускат 1-ва 92-3, 2-ра 95-6 щото ако се пуска на 108 гр сиреч на 110 гр не го търси тоя мотор вече...
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          това къде го видя това не е бензин бе, а дизел и перките се пускат 1-ва 92-3, 2-ра 95-6 щото ако се пуска на 108 гр сиреч на 110 гр не го търси тоя мотор вече...
          Хайде покажи едно жтд на което перката да се включва на 92-3 градуса.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Хайде покажи едно жтд на което перката да се включва на 92-3 градуса.
            мойто и по датчик и по фес е на толкова маааа няма ти обясня защо
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

мойто и по датчик и по фес е на толкова маааа няма ти обясня защо
              Това може единствено и само да стане ако си сменял картата за охлаждане, за да пуска по-рано перката.
              Друг начин не съществува, без да ми обясняваш защо.
              Предполагам, че е заради въпросителните ти в подписа, а от там мога да кажа, че някой нещо не си е свършил работата, за да пристъпваш към този вариант.
              Това вече сме го играли, споко.

Не мисля, че темата обаче е такава.
              От твоя пост най-много човека да види 94 градуса и не работеща перка и да бега към сервиз, или още по-лошо да започне да купува чарколяци без смисъл.
              Last edited by BO; d.m.y г., 18:30.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Това може единствено и само да стане ако си сменял картата за охлаждане, за да пуска по-рано перката.
                Друг начин не съществува, без да ми обясняваш защо.
                Предполагам, че е заради въпросителните ти в подписа, а от там мога да кажа, че някой нещо не си е свършил работата, за да пристъпваш към този вариант.
                Това вече сме го играли, споко.

Не мисля, че темата обаче е такава.
                От твоя пост най-много човека да види 94 градуса и не работеща перка и да бега към сервиз, или още по-лошо да започне да купува чарколяци без смисъл.
                В тая тема е ясно че просто първата му степен не се пуска
                А отностно моята тема, дори си имам и изведен бутон за 1 и 2 степен, освен автоматичното им пускане... а за свършената си е свършена перфектно просто в тия жеги и стокова кола си дига градуси, да не говорим за друга, макар сега да съм на по висок AFR и сигурно загрява по малко и от стоковица
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

В тая тема е ясно че просто първата му степен не се пуска
                  А отностно моята тема, дори си имам и изведен бутон за 1 и 2 степен, освен автоматичното им пускане... а за свършената си е свършена перфектно просто в тия жеги и стокова кола си дига градуси, да не говорим за друга, макар сега да съм на по висок AFR и сигурно загрява по малко и от стоковица
                  Голяма логика, викаш навън са жеги и решаваме да сложим бутони, за да не вдига температура до заводско предписаната за първа степен на охлаждане

И какво, веднъж да дигне температура за охлаждане по вентилатор и мятаме двигателя в моргата.
                  Да се върнем към времената на ремъците и перките, за да въртим вентилатори постоянно.

п.п.2 В тази тема още не е ясно дали уреда му показва грешно и дали перките не му работят.
                  Това се установява лесно с една диагностика и една термодвойка боцната в антифриза.
                  Last edited by BO; d.m.y г., 22:11.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                    аз моята я имам от 4 години и досега повече от 90 градуса не съм я видял, а вентилатора редовно си го чувам да включва. Сега като гледам в аутодата 2.4 136кс термостата го дават да отваря на 78-82 градуса, така че с тия 108 градуса яко ще ври чайника ми се струва
                    Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

на 102 градуса е втората степен.

Comment

Първоначално публикувано от Alfa166 Покажи съобщение
                        аз моята я имам от 4 години и досега повече от 90 градуса не съм я видял, а вентилатора редовно си го чувам да включва. Сега като гледам в аутодата 2.4 136кс термостата го дават да отваря на 78-82 градуса, така че с тия 108 градуса яко ще ври чайника ми се струва
                        И при мен е така след смяна на термостата от 90 градуса не мърда!
                        Alfa 166jtd,1999

Comment

И какво, веднъж да дигне температура за охлаждане по вентилатор и мятаме двигателя в моргата.
                          Да се върнем към времената на ремъците и перките, за да въртим вентилатори постоянно.
                          ми да ти кажа честно твойта баварка в това виско прави точно същото нещо, в което няма нищо лошо дори е по-добре за мен
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

На баща ми ЖТД то си седи на 90-92 максимум

Comment

166

Колеги,говорим за 20в мотора който да го скъсаш да го форсираш повече от 90гр. не вдига,а тези градуси които ги пиша са по каталог.
                              Алфа Ромео 159

Comment

Working...
                              X